Počet záznamů: 1  

Colonization of germ-free piglets with probiotic E. coli strains accelerates developmental changes of sialylated and fucosylated glycoconjugates

  1. 1.
    0042370 - FGÚ 2007 CZ eng A - Abstrakt
    Kolínská, Jiřina - Zákostelecká, Marie - Kozáková, Hana
    Colonization of germ-free piglets with probiotic E. coli strains accelerates developmental changes of sialylated and fucosylated glycoconjugates.
    [Kolonizace bezmikrobních selat probiotickými kmeny E. coli urychluje vývojové změny sialylovaných a fukosylovaných glykokonjugátů.]
    5th Meeting of the European Mucosal Immunology Group. Praha, 2006. s. 47-47.
    [Meeting of the European Mucosal Immunology Group /5./. 05.10.2006-07.10.2006, Prague]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA303/05/2249
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50110509; CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: probiotics * E. coli * glycoconjugates * fucosylation * sialylation
    Kód oboru RIV: ED - Fyziologie

    The aim of this study was to analyze how monoassociation of germ-free (GF) piglets with non-pathogenic E. coli affects glycoconjugate moieties - sialylated and fucosylated glycans of brush-borders along the small intestine. Colonization with E. coli O83 and O86 led to a) partially reduced alpha2,6- and alpha2,3-sialylation, predominantly in the ileum, b) an increased expression of both 1,6-fucosylated and 1,2-fucosylated moieties, the effect being seen in the ileum and the duodenum, respectively

    Smyslem práce bylo sledovat, jak monokolonizace bezmikrobních selat E. coli ovlivňuje vývoj povrchových cukerných struktur – sialylace a fukosylace glykokonjugátů kartáčového lemu tenkého střeva. Kolonizace E. coli O83 a O86 vede k částečné redukci alfa2,6- a alfa2,3-sialylace, především v ileu a ke zvýšené expresi jak 1,6-fukosylovaných a 1,2-fukosylovaných struktur a to jak v ileu, tak v duodenu
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0135615

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.