Počet záznamů: 1  

Constraining the sources of ultra-high-energy cosmic rays across and above the ankle with the spectrum and composition data measured at the Pierre Auger Observatory

  1. 1.
    0577873 - FZÚ 2024 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Abdul Halim, A. - Abreu, P. - Aglietta, M. - Bakalová, Alena - Blažek, Jiří - Boháčová, Martina - Chudoba, Jiří - Ebr, Jan - Hamal, Petr - Janeček, Petr - Juryšek, Jakub - Majerčáková, Margita - Mandát, Dušan - Müller, Ana Laura - Palatka, Miroslav - Pech, Miroslav - Prouza, Michael - Řídký, Jan - dos Santos, Eva M. Martins - Schovánek, Petr - Stadelmaier, Maximilian Klaus - Tobiška, Petr - Trávníček, Petr - Vícha, Jakub - Yushkov, Alexey … celkem 367 autorů
    Constraining the sources of ultra-high-energy cosmic rays across and above the ankle with the spectrum and composition data measured at the Pierre Auger Observatory.
    Journal of Cosmology and Astroparticle Physics. Roč. 2023, č. 5 (2023), č. článku 024. ISSN 1475-7516. E-ISSN 1475-7516
    Grant CEP: GA MŠMT LTT18004; GA MŠMT(CZ) EF18_046/0016010; GA MŠMT EF16_013/0001402
    Výzkumná infrastruktura: AUGER-CZ II - 90102
    Institucionální podpora: RVO:68378271
    Klíčová slova: cosmic ray experiments * cosmic ray theory * particle acceleration * ultra high energy cosmic rays
    Obor OECD: Astronomy (including astrophysics,space science)
    Impakt faktor: 6.3, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access

    In this work we present the interpretation of the energy spectrum and mass composition data as measured by the Pierre Auger Collaboration above 6x1017 eV. We use an astrophysical model with two extragalactic source populations to model the hardening of the cosmic-ray flux at around 5x1018 eV (the so-called ankled feature) as a transition between these two components.

    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0346993

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0577873.pdf02.4 MBCC LicenceVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.