Počet záznamů: 1  

Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány

  1. 1.
    0569255 - ÚIACH 2024 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Nowáková, L. - Coufalík, Pavel - Zvěřina, O.
    Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány.
    [Calcium in vegan and vegetarian food.]
    Výživa a potraviny. Roč. 78, č. 1 (2023), s. 2-5. ISSN 1211-846X
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: calcium * alternative * dairy products * vegan * vegetarian
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Způsob publikování: Omezený přístup

    V příspěvku je diskutován obsah vápníku ve výrobcích určených pro vegany a vegetariány s konkrétním zaměřením na rostlinné alternativy mléka a mléčných výrobků. Jsou zmíněny základní informace o vegetariánských způsobech stravování, významu vápníku a jeho dietárních zdrojích. Experimentální část hodnotí obsah vápníku v některých rostlinných alternativách mléka a mléčných výrobků a srovnává jej s obsahem vápníku v mléku a mléčných výrobcích.

    This article discusses calcium in vegan and vegetarian foodstuffs, specifically it focuses on plant-based alternatives of milk and dairy products. It mentions basic information about vegetarian diets, the importance of calcium and its dietary sources. The experimental part evaluates content of calcium in some plant based alternatives to milk and dairy products.
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340641

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0569255.pdf1448.7 KBAutorský postprintvyžádat
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.