Počet záznamů: 1  

Produkce biomasy řasy Hibberdia magna s vysokým obsahem fukoxantinu, polynenasycených mastných kyselin a polysacharidů

  1. 1.
    0566360 - MBÚ 2023 RIV CZ cze Z - Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda/plemeno
    Hrouzek, Pavel - Střížek, Antonín - Lukeš, Martin
    Produkce biomasy řasy Hibberdia magna s vysokým obsahem fukoxantinu, polynenasycených mastných kyselin a polysacharidů.
    [Production of Hibberdia magna algae biomass with a high content of fucoxanthin, polyunsaturated fatty acids and polysaccharides.]
    Interní kód: TN01000048/03 – V019 ; 2022
    Technické parametry: Celková konečná výtěžnost biomasy = 3,1 g/l Průměrná objemová produktivita = 0,275g/l/d Obsah fukoxantinu v biomase = 0,24% hmotnosti Obsah polynenasycených mastných kyselin v biomase = 8,34% hmotnosti
    Ekonomické parametry: Náklad na 1kg řasy 1 850-2 460 EUR při produkci v 6 litrovém panelu, bez započítání nákladů na termoregulaci, obsluhu a sanitaci
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TN01000048
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Fucoxanthin * Chrysophyceae * Hibberdia magna * Polyunsaturated fatty acids * Volumetric productivity
    Obor OECD: Industrial biotechnology
    http://biocirtech.cz/ https://www.alga.cz/c-736-tacr-nck.html

    Anotace v jazyce práce12)
    Ověřená technologie se věnuje kultivaci sladkovodní bičíkaté řasy Hibberdia magna (NORCCA, K-1175), třída Zlativky (Chrysophyceae) v polo-provozním měřítku za účelem produkce biomasy obsahující cílové cenné látky, tedy karotenoid fukoxantin, Omega3 a Omega6 polynenasycené mastné kyseliny a polysacharidy ze skupiny beta-glukanů.



    The proven technology is devoted to the semi-operational scale cultivation of the freshwater flagellated alga Hibberdia magna (NORCCA, K-1175), the member of class Chrysophyceae for the purpose of producing biomass containing target high-value compounds, i.e. carotenoid pigment fucoxanthin, Omega3 and Omega6 polyunsaturated fatty acids and polysaccharides from the beta-glucan group.
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0337704

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.