Počet záznamů: 1  

Richard Weiner stále aktuální aneb Nad dvěma novými weinerovskými edicemi

  1. 1.
    0558081 - ÚČL 2023 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Košnarová, Veronika
    Richard Weiner stále aktuální aneb Nad dvěma novými weinerovskými edicemi.
    [Evergreen Richard Weiner: Two new Weiner publications.]
    Česká literatura. Roč. 70, č. 2 (2022), s. 183-200. ISSN 0009-0468. E-ISSN 2571-094X
    Výzkumná infrastruktura: CLB II - 90136
    Institucionální podpora: RVO:68378068
    Klíčová slova: Richard Weiner * Le Grand Jeu * publication * correspondence
    Obor OECD: Specific literatures
    Impakt faktor: <0.1, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://kramerius.lib.cas.cz/uuid/uuid:8ed3f15f-93f6-4ab7-960f-046eccd99450

    Na základě dvou nových publikací spojených s Richardem Weinerem a jeho dílem, tedy edice Weinerovy francouzské korespondence se členy francouzské skupiny Le Grand Jeu, vydané pod názvem Correspondances croisées 1927–1937 (eds. Erika Abrams a Billy Dranty) a soubor raných próz sestavený Michalem Jarešem (Přetržená nit a jiné prózy) se v tomto článku zamýšlí nad vybranými náměty, problémy a tématy z oblasti textologie, editologie a interpretace textu.

    On the basis of two new publications associated with Richard Weiner the man and his work, i.e. an edition of Weiner’s French correspondence with members of the French group Le Grand Jeu, published under the title Correspondances croisées 1927–1937 (eds. Erika Abrams and Billy Dranty) and a collection of early prose works compiled by Michal Jareš (The Broken Thread and Other Prose), this article reflects on selected issues, problems and themes involving textology, editology and text interpretation.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331881

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Richard Weiner stále aktuální.pdf0640.5 KBVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.