Počet záznamů: 1  

Stanovení útlumu napěťového pulzu u čokolády s rozdílnou tloušťkou vzorku

  1. 1.
    0556910 - ÚT 2023 RIV CZ cze V - Výzkumná zpráva
    Buchar, Jaroslav - Trnka, Jan - Kober, Jan
    Stanovení útlumu napěťového pulzu u čokolády s rozdílnou tloušťkou vzorku.
    [Determination of stress wave pulse attenuation in chocolate with different sample thickness.]
    Praha: Mendelova univerzita v Brně, 2021. 60 s. Z-1632/21.
    Institucionální podpora: RVO:61388998
    Klíčová slova: chocolate * pulse attenuation * split Hopkinson pressure bar
    Obor OECD: Applied mechanics

    Ve zprávě jsou uvedeny výsledky studia útlumu mechanického napěťového pulsu ve vzorcích pěti druhů čokolády, kdy každý druh měl pět různých tlouštěk. Jde o údaje stanovené na základě hospodářské smlouvy mezi Ústavem termomechaniky AV ČR a Mendelovy univerzity v Brně. Práce navazují na výsledky dřívějších výzkumů provedených rovněž na základě smlouvy mezi zmíněnými institucemi. Vzorky čokolád byly zatěžovány jak metodou Hopkinsonovy měrné dělené tyče (HMDT), tak metodou přímého zatěžování Hopkinsonovy měrné dělené tyče. Výsledky měření jsou zpracovány v časové i frekvenční oblasti.

    The report presents the results of an analysis of the attenuation of a mechanical pulse in samples of five types of chocolate, where each type had five different thicknesses. These are data established on the basis of an economic contract between the Institute of Thermomechanics of the Academy of Sciences of the Czech Republic and the Mendel University in Brno. The chocolate samples were loaded using both the Split Hopkinson Pressure Bar (SHPB) and the Hopkinson measuring split bar direct loading method. The measurement results are processed in the time and frequency domains.
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340230

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.