Počet záznamů: 1  

A search for the dimuon decay of the Standard Model Higgs boson with the ATLAS detector

  1. 1.
    0551032 - FZÚ 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Aad, G. - Abbott, B. - Abbott, D.C. - Chudoba, Jiří - Hejbal, Jiří - Hladík, Ondřej - Jačka, Petr - Kepka, Oldřich - Kroll, Jiří - Kupčo, Alexander - Latoňová, Věra - Lokajíček, Miloš - Lysák, Roman - Marčišovský, Michal - Mikeštíková, Marcela - Němeček, Stanislav - Penc, Ondřej - Šícho, Petr - Staroba, Pavel - Svatoš, Michal - Taševský, Marek … celkem 2920 autorů
    A search for the dimuon decay of the Standard Model Higgs boson with the ATLAS detector.
    Physics Letters. B. Roč. 812, Jan (2021), č. článku 135980. ISSN 0370-2693. E-ISSN 1873-2445
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LTT17018
    Výzkumná infrastruktura: CERN-CZ II - 90104
    Klíčová slova: ATLAS * CERN LHC Coll * channel cross section: branching ratio: upper limit * Higgs particle: branching ratio
    Obor OECD: Particles and field physics
    Impakt faktor: 4.950, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access

    A search for the dimuon decay of the Standard Model (SM) Higgs boson is performed using data corresponding to an integrated luminosity of 139 fb−1 collected with the ATLAS detector in Run 2 pp collisions at s=13 TeV at the Large Hadron Collider. The observed (expected) significance over the background-only hypothesis for a Higgs boson with a mass of 125.09 GeV is 2.0 σ (1.7 σ ). The observed upper limit on the cross section times branching ratio for pp→H→μμ is 2.2 times the SM prediction at 95% confidence level, while the expected limit on a H→μμ signal assuming the absence (presence) of a SM signal is 1.1 (2.0). The best-fit value of the signal strength parameter, defined as the ratio of the observed signal yield to the one expected in the SM, is μ=1.2±0.6 .
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0326349

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0551032.pdf01.6 MBCC LicenceVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.