Počet záznamů: 1  

Chemicko-technologický audit ÚV Tlumačov - posouzení technologie tvorby a separace suspenze

  1. 1.
    0542024 - ÚH 2022 RIV CZ cze V - Výzkumná zpráva
    Pivokonský, Martin - Čermáková, Lenka - Prokopová, Michaela - Fialová, Kateřina - Sochorová, H. - Haidl, Jan
    Chemicko-technologický audit ÚV Tlumačov - posouzení technologie tvorby a separace suspenze.
    [Chemical-technological audit of the WTP Tlumačov - assessment of the technology of suspension formation and separation.]
    Praha: Moravská vodárenská, a. s., 2021. 43 s.
    Institucionální podpora: RVO:67985874
    Klíčová slova: aggregation * susspension separation * drinking water treatment
    Obor OECD: Environmental sciences (social aspects to be 5.7)

    Předložená zpráva se zabývá posouzením technologie tvorby a separace suspenze na ÚV Tlumačov ve dvou měřících cyklech (léto 2020 a jaro 2021) v profilech: i) za aerací, ii) odtok z reakční nádrže, iii) za flokulací, iv) nátok do sedimentace, v) za sedimentací, vi) nátok na filtraci, vii) za filtrací, a to na pravé i levé lince ÚV Tlumačov. V rámci zprávy byly posouzeny kvalita surové a upravené vody a účinnosti destabilizace a agregace. Zhodnocena byla příprava suspenze ve fázi rychlého a pomalého míchaní a separace vloček. K posouzení uvedeného byly použity testy agregace (sedimentometrická analýza).

    The report describes the assessment of the sludge formation and separation technology at the WTP Tlumačov in two measuring cycles (summer 2020 and spring 2021) in profiles: i) aeration, ii) effluent from the reaction tank, iii) flocculation, iv) sediment inflow, v) after sedimentation, vi) inflow to filtration, vii) after filtration, on the right and left line of ÚV Tlumačov. The report assessed the quality of raw and treated water and the effectiveness of destabilization and aggregation. The preparation of the suspension in the phase of fast and slow mixing and separation of flakes were evaluated. Aggregation tests (sedimentometric analysis) were used for this purpose.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0319520

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.