Počet záznamů: 1  

Metodika hodnocení ekologického stavu útvarů povrchových vod tekoucích (kategorie řeka) pomocí biologické složky ryby

  1. 1.
    0532656 - ÚBO 2021 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
    Janáč, Michal - Jurajda, Pavel - Polášek, M. - Němejcová, D.
    Metodika hodnocení ekologického stavu útvarů povrchových vod tekoucích (kategorie řeka) pomocí biologické složky ryby.
    [Methodology of ecological status assessment of surface water bodies (category river) using fish fauna.]
    Interní kód: CM-2019/3701/-16 ; 2020
    Technické parametry: ENV/2020/20481
    Ekonomické parametry: Metodika je využívána ve vodohospodářské praxi v rámci procesu plánování v oblasti vod, a to orgány státní správy, správci toků (podniky povodí), AOPK, vodoprávní úřady i výzkumnými organizacemi a vysokými školami.
    Certifikační orgán: Ministerstvo životního prostředí, Vršovická 65, 100 10 Praha 10. Datum certifikace: 04.02.2020
    Institucionální podpora: RVO:68081766
    Klíčová slova: ecological status * WFD * methodology * fish
    Obor OECD: Ecology
    https://www.mzp.cz/C1257458002F0DC7/cz/prehled_akceptovanych_metodik_tekoucich_vod/$FILE/OOV_hodnoceni_ryby_20191231.pdf

    Metodika stanovuje způsob hodnocení ekologického stavu útvarů povrchových vod tekoucích (kategorie řeka) pomocí biologické složky ryby v souladu s Rámcovou směrnicí Evropské unie 2000/60/ES o vodách a národními právními předpisy v této oblasti. Metodika je aktualizací metodiky Horký a Slavík (2011) a je plně využitelná při plánování v oblasti vod. Ekologický stav je hodnocen do pěti kvalitativních tříd na základě srovnání s referenčními společenstvy.

    Methodology specifies ecological quality assessment of river water bodies using BQE fish according to the Water Framework Directive (WFD, 2000/60/ECC) and national legislation requirements in this field. This methodology is fully useable in water management planning. Ecological status is classified into five classes on the base of comparison with reference conditions.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0311084

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.