Počet záznamů: 1  

Hydrolyzát z odpadního peří s obsahem proteinu a lipidu.

  1. 1.
    0523455 - ÚCHP 2021 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Šolcová, Olga - Hanika, Jiří - Rousková, Milena - Šabata, Stanislav - Flemr, M. - Bohuslav, V.
    Hydrolyzát z odpadního peří s obsahem proteinu a lipidu.
    [Hydrolysate from waste feathers containing proteins and lipids.]
    2020. Vlastník: Ústav chemických procesu AV CR, v. v. i. - VAPO, spol. s r.o. Datum udělení vzoru: 26.05.2020. Číslo vzoru: 34016
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TN01000048
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: waste feathers * proteins and lipids * hydrolyzate
    Obor OECD: Chemical process engineering
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034016.pdf

    Předkládané technické řešení se týká hydrolyzátu s obsahem aminokyselin, nízkomolekulárních peptidů a lipidických složek z odpadního peří s obsahem keratinu a tuku. Hydrolyzát lze připravit provozní technologií s použitím kafilerního destruktoru v přítomnosti slabé organické kyseliny bez cizorodých látek, lze jej proto dále využít pro produkci bio-stimulantu či speciálního listového hnojiva, vykazujícího ochranu rostlin před stresovými vlivy jako je přemíra UV záření, resp. nedostatek vláhy.

    The present invention relates to a hydrolyzate containing amino acids, low molecular weight peptides and lipid components from waste feathers containing keratin and fat. The hydrolyzate can be prepared by operational technology using a rendering destructor in the presence of a weak organic acid without foreign substances, so it can be used for the production of bio-stimulant or special foliar fertilizer, showing plant protection from stress such as excess UV radiation, resp. lack of moisture.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0309188

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    uv034016.pdf0228.5 KBVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.