Počet záznamů: 1
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů
- 1.0497290 - ÚVGZ 2019 RIV cze P - Patentový dokument
Kulichová, J. - Balík, J. - Híc, P. - Horák, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Novotná, P.
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů.
[Chocolate with an increased content of natural lignans.]
2018. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Datum udělení patentu: 25.07.2018. Číslo patentu: 307453
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: Chocolate * natural lignans * spruce knots
Obor OECD: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů obsahuje v 1 kilogramu minimálně 301 mg a maximálně 10 000 mg lignanů, s výhodou 301 až 2500 mg lignanů, které jsou přidané do čokolády ve formě etanolového extraktu ze smrkových suků na začátku technologické fáze konšování čokolády, při kterém dochází k odpaření etanolu z produktu. Konšování čokolády po přidání etanolového extraktu probíhá při teplotě minimálně 40 °C po dobu minimálně 10 minut za neustálého míchání.
Chocolate with an increased content of natural lignans contains at least 301 mg and a maximum of 10 000 mg of lignans in 1 kilogram, preferably 301 to 2500 mg of lignans, which are added to chocolate in the form of an ethanol extract from spruce knots at the beginning of the technological phase of chocolate conching, in which the ethanol is evaporated from the product. Conching of the chocolate after the addition of the ethanol extract is carried out at a temperature of at least 40°C for at least 10 minutes under constant stirring.
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0289847
Počet záznamů: 1