Počet záznamů: 1  

Limity a omezení subaperturních korekčních lešticích technologiích a problematika vyhodnocování středních prostorových frekvencí

  1. 1.
    0490575 - ÚFP 2019 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Polák, Jaroslav - Karabyn, Vasyl - Procháska, František - Matoušek, Ondřej - Tomka, David - Melich, Radek
    Limity a omezení subaperturních korekčních lešticích technologiích a problematika vyhodnocování středních prostorových frekvencí.
    [Limits and Limitations of Subapertural Correction Polishing Technologies and Medium Spatial Frequency Evaluation.]
    Jemná mechanika a optika. Roč. 63, č. 5 (2018), s. 152-155. ISSN 0447-6441
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1206
    Institucionální podpora: RVO:61389021
    Klíčová slova: corrective polishing technology * medium spatial frequencie (MSF)
    Obor OECD: Audio engineering, reliability analysis

    Článek se zaměřuje na korektivní lešticí technologie používané pro tvarové korekce optických povrchů. Pro to, aby byl dosažen efektivní výsledek, je nutné u těchto technologií dodržet celou řadu zásad, které jsou v této práci široce diskutovány. Dále je zde diskutována problematika středních prostorových frekvencí (MSF), jejich měření a vazeb na tvarové specifikace korigovaných ploch, kdy za cenou zlepšení tvaru může docházet k rozvoji MSF.

    The article focuses on the corrective polishing technology, that using for the shape corrections of the optical surface. For it to be attained effective result of these technologies it is necessary abide a whole range of principles, which are widely discussed in this work. Furthermore also discussed the problematics of medium spatial frequencie (MSF), their measurements and links to the shape specifications of the corrected surface, where the cost of improving the shape can lead to the development of MSF.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0285702

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.