Počet záznamů: 1  

Human gut microbes are susceptible to antimicrobial food additives: In vitro studies

  1. 1.
    0478181 - MBÚ 2018 CZ eng A - Abstrakt
    Hrnčířová, Lucia - Hudcovic, Tomáš - Hrnčíř, Tomáš
    Human gut microbes are susceptible to antimicrobial food additives: In vitro studies.
    Food, Microbiota and Immunity „For strong immunity – feed your microbiota well“. Praha: Czech immunological society, 2017. s. 47-47
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA15-09518S; GA ČR(CZ) GA17-07332S
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Food additives * diversity * human gut microbiota
    Obor OECD: Microbiology

    We investigated the susceptibility of selected human gut bacterial strains to various antimicrobial food additives. Our data showed a synergistic effect of some additives and also the capacity of additives, not only to decrease bacterial numbers, but also to modify the composition of gut microbiota
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0274371

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.