Počet záznamů: 1  

Porovnání složení prachových částic v emisích ze spalování dřeva a uhlí v různých typech kotlů používaných pro vytápění domácností

  1. 1.
    0474067 - ÚIACH 2018 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Křůmal, Kamil - Mikuška, Pavel - Horák, J. - Hopan, F.
    Porovnání složení prachových částic v emisích ze spalování dřeva a uhlí v různých typech kotlů používaných pro vytápění domácností.
    [Comparison of chemical composition of aerosol particles in emissions from combustion of wood.]
    Ovzduší 2017. Program a sborník konference. Brno: Masarykova univerzita, 2017 - (Růžičková, P.), s. 83-87. ISBN 978-80-210-8544-2.
    [Ovzduší 2017. Brno (CZ), 10.04.2017-12.04.2017]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GBP503/12/G147
    Grant ostatní: Akademie Věd(CZ) R200311701
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: biomass combustion * coal combustion * PAHs
    Obor OECD: Analytical chemistry
    http://www.recetox.muni.cz/res/file/pdf/ovzdusi-2017-sbornik.pdf

    Tato práce se zabývá porovnáním emisních faktorů částic, polycyklických aromatických uhlovodíků a organických markerů ze spalování dřeva a uhlí ve čtyřech kotlích používaných k vytápění domácností v ČR. Spalovací zkoušky byly provedeny se sníženým výkonem kotlů (nedokonalé hoření), což lépe odráží reálné emise ze spalování tuhých paliv v domácnostech.

    The work deals with the comparison of emission factors of particles, polycyclic aromatic hydrocarbons and organic markers from combustion of wood and coal in four boilers used for household heating in the Czech Republic. Combustion experiments were performed with reduced output of boilers (incomplete combustion) which showed real emissions from combustion of solid fuels in households.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0271180

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0474067.pdf6270.2 KBJinápovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.