Počet záznamů: 1  

Charakterizace organických sloučenin v PM1 aerosolu v Kladně v zimním období 2016

  1. 1.
    0467264 - ÚIACH 2017 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Křůmal, Kamil - Mikuška, Pavel - Večeřa, Zbyněk
    Charakterizace organických sloučenin v PM1 aerosolu v Kladně v zimním období 2016.
    [Characterization of organic compounds in PM1 aerosol in Kladno in winter 2016.]
    Sborník XVII. výroční konference České aerosolové společnosti. Praha: Czech Aerosol Society, 2016 - (Mašková, L.), s. 29-32. ISBN 978-80-86186-85-6.
    [Výroční konference České aerosolové společnosti /17./. Mikulov (CZ), 25.10.2016-26.10.2016]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GBP503/12/G147
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: organic tracer * urban aerosol * PM1
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace

    Organické sloučeniny a markery používané pro identifikaci hlavních emisních zdrojů byly měřeny v PM1 aerosolu v malém městě Kladně-Švermově. Nejvyšší koncentrace byly pro anhydridy monosacharidů a pryskyřičné kyseliny (spalování biomasy). Dalšími analyzovanými skupinami organických sloučenin a markerů byly polycyklické aromatické uhlovodíky (emise z dopravy a nedokonalého spalování), hopany (spalování uhlí, doprava), sterany (doprava), sacharidy a alkany.

    In this work the organic compounds and organic markers used for the identification of main aerosol sources were measured in PM1 aerosol in a small town (Kladno-Švermov) near Prague. Monosaccharide anhydrides and resin acids (emissions from biomass combustion) were found especially. Polycyclic aromatic hydrocarbons (emissions from traffic and incomplete combustion), hopanes (traffic, coal combustion), steranes (traffic), saccharides and alkanes were other groups of analysed organic compounds.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0265405

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0467264.pdf1308.4 KBJinápovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.