Počet záznamů: 1  

Stopová speciační analýza arsenu v nápojích. Bakalářská práce

  1. 1.
    0462465 - ÚIACH 2017 CZ cze D - Dizertace
    Fajgarová, Aneta
    Stopová speciační analýza arsenu v nápojích. Bakalářská práce.
    [Trace speciation analysis of arsenic in beverages.]
    Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i. Obhájeno: Praha. 07.09.2016. - Praha: Univerzita Karlova v Praze, 2016. 30 s.
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LH15174
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: speciation analysis * atomic absorption spectrometry * hydride generation * arsenic, beverages
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace

    Předmětem této bakalářské práce bylo stanovení toxikologicky významných specií arsenu ve vybraných nápojích (pivo, víno a jablečné šťávy) s minimální úpravou vzorků, pomocí selektivního generování hydridů, jejich záchytu vymrazováním v kapalném dusíku a detekcí pomocí atomové absorpční spektrometrie.

    The aim of this bachelor thesis was to determine the toxicologically important arsenic species in beverages (beer, wine and apple juice) with minimal sample preparation. Determination of arsenic species was performed by selective hydride generation of arsenic hydrides with cryogenic collection under liquid nitrogen and detection by atomic absorption spectrometry.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0261931

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0462465.pdf1707.6 KBJinávyžádat
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.