Počet záznamů: 1  

Metodika přípravy a zpracování elektronických edic starších českých textů

  1. 1.
    0457235 - ÚJČ 2017 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
    Černá, Alena M. - Lehečka, Boris
    Metodika přípravy a zpracování elektronických edic starších českých textů.
    [Methodology of the preparation and processing of electronic editions of Old Czech texts.]
    Interní kód: eEdition-Methodology-2015 ; 2016
    Technické parametry: Metodika stanovuje spolehlivé a jednoznačné postupy uplatňované při vytváření elektronických edic starších českých textů.
    Ekonomické parametry: Úspora nákladů a zavedení ověřených postupů do praxe.
    Certifikační orgán: Ministerstvo kultury, Odbor výzkumu a vývoje, Maltézské náměstí 1, 118 11 Praha 1. Datum certifikace: 11.02.2016
    Grant CEP: GA MK(CZ) DF12P01OVV028
    Klíčová slova: methodology * electronic edition * Old Czech * XML TEI P5
    Kód oboru RIV: AI - Jazykověda
    http://vokabular.ujc.cas.cz/soubory/nastroje/Metodika/Metodika_pripravy_a_zpracovani_elektronickych_edic_DF12P01OVV028.pdf

    Metodika stanovuje spolehlivé a jednoznačné postupy uplatňované při vytváření elektronických edic starších českých textů. Poskytuje návod pro zpracování vědeckých edic, které budou vyhovovat jak uznávaným filologickým a editologickým standardům, tak standardům pro reprezentaci textů v digitální podobě.

    The methodology specifies reliable and straightforward procedures applicable to the creating electronic editions of Old Czech texts. It provides guidance for processing scholar editions that will suit both philological and editorial accepted standards and standards for the representation of texts in digital form.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0257601

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Metodika_pripravy_a_zpracovani_elektronickych_edic_DF12P01OVV028.pdf484.1 MBVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.