Počet záznamů: 1  

Kámen pro obnovu kvádrového zdiva historických staveb

  1. 1.
    0453132 - ÚTAM 2016 RIV CZ cze B - Monografie kniha jako celek
    Bláha, Jiří - Cihla, M. - Chamra, S. - Kovářová, K. - Schröfel, J. - Panáček, M. - Rafl, T.
    Kámen pro obnovu kvádrového zdiva historických staveb.
    [Stone for the restoration of historic ashlar masonry.]
    Praha: ČVUT, Fakulta stavební, Katedra geotechniky, 2015. 156 s. ISBN 978-80-01-05857-2
    Grant CEP: GA MK(CZ) DF12P01OVV020
    Klíčová slova: built heritage * sedimentary rocks * stone masonry * stone processing * traces of tools * material provenance * heritage conservation and preservation
    Kód oboru RIV: AL - Umění, architektura, kulturní dědictví

    Publikace shrnuje technické, technologické a památkové požadavky na výběr nejvhodnějšího druhu nového kamene určeného pro opravy kvádrového zdiva historických objektů. Rovněž napomáhá zvolit nejvhodnější postup řemeslného zpracování, s důrazem na respektování maximální míry autentičnosti. Přehled adekvátních stavebněhistorických, technologicko-řemeslných a stavebně-technických průzkumů potřebných pro návrh optimálního postupu při obnově konkrétního historického objektu. Zkušenosti ze vzorových oprav realizovaných na vhodně vybraných historických objektech.


    Publication summarizes technical, technological and conservation requirements on appropriate stone material needed for replacements or repairs of ashlar masonry structures. It also helps to determine relevant intensity of interventions and specific parameters of craftsman’s processing, with an emphasis on respect for authenticity. An overview of adequate historical, technological, technical and structural surveys, which are necessary for selection of intervention project of a particular historical structure. Experience gained from restoration undertaken on selected sites.

    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0254001

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.