Počet záznamů: 1  

Characterization of MSWI Bottom Ash and Assessment of Resource Recovery Potential

  1. 1.
    0451094 - ÚCHP 2016 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Šyc, Michal - Kameníková, Petra - Krausová, Aneta - Zach, Boleslav - Pohořelý, Michael - Svoboda, Karel - Punčochář, Miroslav
    Characterization of MSWI Bottom Ash and Assessment of Resource Recovery Potential.
    Part 1. Ostrava: VŠB - Technical University of Ostrava, 2015 - (Čablík, V.), s. 209-213. ISBN 978-80-248-3753-6.
    [Conference on Environment and Mineral Processing /19./. Ostrava (CZ), 04.06.2015-06.06.2015]
    Grant CEP: GA TA ČR TE02000236
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: mswi * bottom ash * metal recovery
    Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství

    Bottom ash from municipal solid waste incineration contains valuable components that can be recycled as secondary materials, such as ferrous and non-ferrous metals, rare earth elements, glass etc. Metal-free mineral fraction is reusable in construction industry. The composition of bottom ash is highly dependent on the composition of incinerated waste but in average can be around 5–13 % ferrous metals, 2–5 % non-ferrous metals, 15–30 % glass and ceramics, 1–5 % unburned organics and 50–70 % mineral fraction. Several incineration plants in Europe are equipped with advanced systems for metals recovery, mostly based on magnetic separation of ferrous metals and separation of non-ferrous metals usually by eddy-current separators. To study the possibilities of bottom ash treatment in the Czech Republic it is necessary to obtain data about the bottom ash composition and evaluate the potential of resource recovery.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0252271

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    SKMBT_C22015112413570.pdf322.3 MBVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.