Počet záznamů: 1  

Suchá maltová směs pro výrobu vápenopucolánové omítky se zvýšenou mrazuvzdorností

  1. 1.
    0448345 - ÚTAM 2016 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Janotová, Dana - Slížková, Zuzana
    Suchá maltová směs pro výrobu vápenopucolánové omítky se zvýšenou mrazuvzdorností.
    [Ready mixed dry lime-pozzolanic render designed to increase the render frost resistance.]
    2015. Vlastník: Ústav teoretické a aplikované mechaniky AV ČR, v. v. i. Datum udělení vzoru: 06.10.2015. Číslo vzoru: 28676
    Grant CEP: GA MK(CZ) DF11P01OVV008
    Klíčová slova: lime-pozzolanic render * ready mixed render * frost resistance * air-entraining admixture * sodium oleate * sodium dodecyl sulfate
    Obor OECD: Construction engineering, Municipal and structural engineering
    http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028676.pdf

    Užitný vzor předkládá složení suché maltové směsi pro přípravu vápenopucolánové omítky se zvýšenou mrazuvzdorností. Podstatou technického řešení vyšší mrazuvzdornosti vápenopucolánové omítky je optimalizace její porézní struktury a smáčivosti provzdušňovací přísadou. Díky obsahu provzdušňovací přísady má omítka nízkou kapilární nasákavost. Rychlost průniku vody do omítky i celkové množství nasáknuté vody do provzdušněné omítky jsou velmi nízké. Omezením množství proniklé vody do omítky je výrazně sníženo riziko jejího poškození mrazem. Hlavním znakem technického řešení je použití provzdušňující přísady na bázi oleátu sodného nebo dodecylsulfátu sodného v množství do 0,03 hmotnostních dílů k celkové hmotnosti suchých složek maltové směsi.

    The utility model presents the composition of the ready mixed dry lime-pozzolanic render designed to increase the frost resistence. The frost resistance of the render has been achieved thanks to the air-entraining admixture based on sodium oleate or sodium dodecylsulfate. Reduction of the water absorption coefficient of the modified lime-pozzolanic render significantly reduces the risk of frost damage.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0250106

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.