Počet záznamů: 1  

Informační základ pro hodnocení rizika nakládání s geneticky modifikovanými organismy (GMO) a doporučení metodiky hodnocení rizika nakládání s GMO pro uživatele

  1. 1.
    0447177 - MBÚ 2016 RIV CZ cze L1 - Normy a směrnice
    Pátek, Miroslav - Nešvera, Jan - Rucká, Lenka
    Informační základ pro hodnocení rizika nakládání s geneticky modifikovanými organismy (GMO) a doporučení metodiky hodnocení rizika nakládání s GMO pro uživatele.
    [Informational background for risk assessment of handling genetically modified organisms (GMO) and recommendation of risk assessment methodology of GMO handling for users.]
    http://www.mzp.cz/cz/geneticky_modifikovane_organismy ; Ministerstvo životního prostředí ČR ; 2015
    Grant CEP: GA TA ČR TB020MZP039
    Klíčová slova: gmo
    Kód oboru RIV: EB - Genetika a molekulární biologie
    http://www.mzp.cz/C1257458002F0DC7/cz/uzavrene_nakladani_gmo/$FILE/oeres-hodnocen%C3%AD_rizika_metodika-20150224.pdf

    Na základě porovnání stávajícího českého „Seznamu biologických činitelů a jejich zařazení do skupin 2, 3 nebo 4“ s německým a britským seznamem byly vytvořeny nové seznamy biologických činitelů a jejich zařazení do kategorií rizika. Byla navržena nová metodika komplexního hodnocení rizika nakládání s GMO v přehledných tabulkách pro uživatele a zahrnuta do návrhu novely vyhlášky č. 209/2004 Sb. o bližších podmínkách nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty. Druh výsledku pro RIV: Hneleg

    Novel lists of classification of biological factors into risk categories were created on the basis of comparison of the existing Czech „List of biological factors and their classification into groups 2, 3 or 4“ with analogous German and British lists. Novel complex risk assessment methodology of GMO handling in clearly arranged tables for users was prepared and included into draft of amendment of notice No. 209/2004 Sb, on detailed conditions of treatment of genetically modified organisms and genetic products.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0249097

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.