Počet záznamů: 1  

Nature-Inspired Algorithms for Selecting EEG Sources for Motor Imagery Based BCI

  1. 1.
    0444967 - ÚI 2016 RIV CH eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Basterrech, S. - Bobrov, P. - Frolov, A. A. - Húsek, Dušan
    Nature-Inspired Algorithms for Selecting EEG Sources for Motor Imagery Based BCI.
    Artificial Intelligence and Soft Computing. Vol. 2. Cham: Springer, 2015 - (Rutkowski, L.; Korytkowski, M.; Scherer, R.; Tadeusiewicz, R.; Zadeh, L.; Zurada, J.), s. 79-90. Lecture Notes in Artificial Intelligence, 9120. ISBN 978-3-319-19368-7. ISSN 0302-9743.
    [ICAISC 2015. International Conference on Artificial Intelligence and Soft Computing /14./. Zakopane (PL), 12.06.2015-16.06.2015]
    Grant CEP: GA MŠMT ED1.1.00/02.0070
    Grant ostatní: GA MŠk(CZ) EE2.3.30.0055
    Institucionální podpora: RVO:67985807
    Klíčová slova: brain computer interface * EEG pattern selection * Bayesian classifier * genetic algorithms * simulating annealing
    Kód oboru RIV: IN - Informatika

    In this article we examine the performance of two well-known metaheuristic techniques (Genetic Algorithm and Simulating Annealing) for selecting the input features of a classifier in a BCI system. An important problem of the EEG-based BCI system consists in designing the EEG pattern classifier. The selection of the EEG channels used for building that learning predictor has impact in the classifier performance. We present results of both metaheuristic techniques on real data set when the classifier is a Bayesian predictor. We statistically compare that performances with a random selection of the EEG channels. According our empirical results our approach significantly increases the accuracy of the learning predictor.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0247398

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    a0444967.pdf5299.9 KBVydavatelský postprintvyžádat
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.