Počet záznamů: 1  

Optimalizovaný biokatalyzátor lentikats s imobilizovanými kvasinkami Saccharomyces sp. pro biotechnologické aplikace

  1. 1.
    0425013 - MBÚ 2014 RIV CZ cze L - Prototyp, funkční vzorek
    Váchová, Libuše - Palková, Z. - Stloukal, R. - Sychrová, Hana - Pichová, Iva
    Optimalizovaný biokatalyzátor lentikats s imobilizovanými kvasinkami Saccharomyces sp. pro biotechnologické aplikace.
    [Optimized Lentikats Biocatalysts with immobilized yeasts Saccharomyces sp. for biotechnology applications.]
    Interní kód: LentiKvas-2013-01 ; 2013
    Technické parametry: Optimalizované složení Biokatalyzátoru lentikats s imobilizovanými kvasinkami Saccharomyces sp. (větší hustota osídlení porézní PVA matrice, větší výsledná hmotnost a aktivita na původní hmotnost)
    Ekonomické parametry: Nižší výrobní spotřeba Biokatalyzátoru lentikats, a tím zlevnění výrobních nákladů
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TA01011461
    Institucionální podpora: RVO:61388971 ; RVO:67985823 ; RVO:61388963
    Klíčová slova: Lentikats Biocatalyst * Saccharomyces sp. * immobilization
    Kód oboru RIV: EI - Biotechnologie a bionika
    http://www.lentikats.eu/soubory/ostatni/lkv-fv-final.pdf

    Presentovaný funkční vzorek je optimálně osazený Biokatalyzátor lentikats kvasinkami Saccharomyces sp. pro různé biotechnologické procesy, které využívají živé mikroorganismy (kvasinky) pro přeměnu zkvasitelných cukrů na různé metabolity. Cílem optimalizace bylo dosažení maximálních koncentrací vitálních kvasinek v polyvinylalkoholové matrici schopných přeměňovat zkvasitelné cukry

    The presented function sample is the Lentikats Biocatalyst with optimal concentration of immobilized biomass of Saccharomyces sp. for application in different biotechnological processes that use native microorganism (yeasts) for fermentation of fermentable sugars to different metabolites. The aim of this process is to achieve maximal concentrations of vital yeasts in polyvinylalcohol matrix capable to ferment sugar substrates
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0230970

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.