Počet záznamů: 1  

Mapa obsahu chlorofylu smrkových porostů Slezských Beskyd (2010)

  1. 1.
    0421157 - ÚVGZ 2014 RIV CZ cze L2 - Specializované mapy
    Hanuš, Jan - Lukeš, Petr - Kaplan, Věroslav
    Mapa obsahu chlorofylu smrkových porostů Slezských Beskyd (2010).
    [Map of chlorophyll content of spruce stands Silesian Beskid Mountains (2010).]
    Interní kód: Mapa obsahu chlorofylu ; 2010
    Technické parametry: prostorové rozlišení 5 m
    Ekonomické parametry: zvýšení znalostí o zdravotním stavu lesa
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) ED1.1.00/02.0073; GA MŽP(CZ) SP/2D1/70/08
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: Chlorophyll content * radiative transfer * hyperspectral remote sensing
    Kód oboru RIV: EH - Ekologie - společenstva

    Mapa byla vytvořena aplikováním metodiky zisku celkového obsahu chlorofylu a+b pro jedince (porosty) Smrku ztepilého na hyperspektrální data nasnímaná sensorem HyMap v roce 2010. Metoda využívá fyzikálně založený princip inverze databáze simulovaných BRDF hodnot oproti nasnímaným hyperpektrálním datům. Pro účely reprezentativní simulace BRDF funkce Smrku ztepilého byl použit na úrovni koruny 3D RTM DART společně s listovým modelem PROSPECT.

    Maps is displaying output of applied methodology for retrieval of total chlorophyll content a+b from individual trees (or canopies) of Norway Spruce. As main input was used hyperspectral data acquired by means of HyMap sensor in 2010. Methodology is using physically based inversion of simulated BRDF values by means of radiative transfer model against hyperspectral data. For simulation of Norway Spruce BRDF function was used coupled radiative transfer model DART (canopy level) and PROSPECT (leaf level).
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0227637

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Mapa obsahu chlorophylu_2010_ost.tif79.7 MBAutorský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.