Počet záznamů: 1  

Metodika pro hodnocení ekologického potenciálu silně ovlivněných a umělých vodních útvarů – kategorie jezero – návrh

  1. 1.
    0396724 - BC 2014 CZ cze K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Borovec, Jakub - Hejzlar, Josef - Znachor, Petr - Čtvrtlíková, Martina - Blabolil, Petr - Říha, Milan - Matěna, Josef - Kubečka, Jan
    Metodika pro hodnocení ekologického potenciálu silně ovlivněných a umělých vodních útvarů – kategorie jezero – návrh.
    [Methodology for assessing ecological potential of heavily modified and artificial water bodies.]
    Vodní nádrže 2013. Brno: Povodí Moravy, 2013 - (Kosour, D.), s. 33-38
    [Vodní nádrže 2013. Brno (CZ), 25.09.2013-26.09.2013]
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QI102A265
    Grant ostatní: SFŽP(CZ) 05611212
    Institucionální podpora: RVO:60077344
    Klíčová slova: Water Framework Directive * ecological potential * heavy modified water bodies
    Kód oboru RIV: DA - Hydrologie a limnologie

    Byla vytvořena metodika hodnocení ekologického potenciálu silně ovlivněných a umělých vodních útvarů, včetně typologie vodních útvarů. Výběr indikátorových metrik spočíval ve statistických analýzách citlivosti jednotlivých indikátorů k nejvýznamnějšímu stresoru – eutrofizaci. Na základě těchto analýz byla vybrána společenstva a jejich indikátory tak, aby splňovaly požadavky Rámcové směrnice vodní politiky (2000/60/ES).

    Methodology for the assessment of the ecological potential of heavily modified and artificial water bodies was developed, including water body typology. The selection of indicator metrics was based on statistical analyses of the sensitivity of each of the indicators towards the most significant stressor – eutrophication. According to these results, biological communities and their indicators were selected to comply with the requirements set forth in the Water Framework Directive (2000/60/EC).
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0224504

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.