Počet záznamů: 1  

Funkční vzorek elektrochemického senzoru s pracovní elektrodou z různých kovů deponovanou DLC vrstvou a metodou termokomprese

  1. 1.
    0387556 - ÚPT 2013 RIV CZ cze L - Prototyp, funkční vzorek
    Fořt, Tomáš - Kučerová, R. - Plička, R. - Neděla, Vilém - Rek, Antonín - Tihlaříková, Eva - Krejčí, J.
    Funkční vzorek elektrochemického senzoru s pracovní elektrodou z různých kovů deponovanou DLC vrstvou a metodou termokomprese.
    [Functional sample of electrochemical sensor with metal working electrode deposited with DLC layer and by thermo-compression.]
    Interní kód: UPT 2012/09 ; 2012
    Technické parametry: Senzor typu AC1, jehož pracovní elektroda je tvořena z Ni, Cu, Au, Pt folie čistoty 99.9 %. Folie je na povrch senzoru upevněna termokompresí. Termokompresní upevnění usnadňuje proces leštění. Rozměry 7.26 X 25.4 X 0.6mm. Rovinnost povrchu senzoru < I mikrometr, drsnost < 1 mikrometr. Senzor je vhodný pro detekci aminokyselin. Je připraven pro nanesení extrémně tenkých vrstev DLC a pro vytváření nanostruktur.
    Ekonomické parametry: Funkční vzorek realizovaný v rámci řešení grantu. Nový typ senzoru cena 5 - 10 EUR/kus. Předpokládaná výroba 100 – 10 000 Ks/ rok. V nejbližší době se předpokládá náběh výroby v cca 100 Ks/rok.
    Grant CEP: GA MPO FR-TI1/118
    Institucionální podpora: RVO:68081731
    Klíčová slova: electrochemical sensors * DLC * B-DLC
    Kód oboru RIV: JB - Senzory, čidla, měření a regulace

    Byly vytvořeny desítky kusů různých funkčních vzorků senzorů s leštěnou a neleštěnou Ni, Cu, Au, Pt aktivní plochou elektrody, postupem dle patentu US 7811431. Senzory byly opatřeny DLC vrstvou.

    It was created dozens of pieces of different functional samples of sensors with polished and unpolished Cu working electrodes, a process according to U.S. Pat 7811431. Sensors were fitted with DLC layer.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0216744

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.