Počet záznamů: 1  

Způsob zplyňování upravené biomasy a zařízení k jeho provádění

  1. 1.
    0380064 - ÚCHP 2013 RIV cze P - Patentový dokument
    Svoboda, Karel - Smetana, J. - Štojdl, J. - Šulc, J. - Vacek, J.
    Způsob zplyňování upravené biomasy a zařízení k jeho provádění.
    [Method and Apparatus/Equipment for Gasification of Adapted Biomass.]
    2012. Vlastník: Ústav chemických procesů AV ČR, v. v. i. Datum udělení patentu: 09.07.2012. Číslo patentu: 303367
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: biomass * gasification * co-current
    Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1687986&lan=cs

    Cílem vynálezu je navržení a vytvoření jednostupňového systému kombinace sušení a částečné pyrolýzy, zplyňování upravené biomasy v souproudém, stoupajícím uspořádání toku upravené biomasy a zplyňovacího media, jednoduché, bezšrotové uspořádání, horní vyrovnaná hladina koksíku z biomasy pro omezení zkratových cest plynu, dosažení výhřevnosti suchého plynu nad 5 MJ/Nm3, dosažení kondenzační teploty dehtových sloučenin v plynu přiváděném ke spalovacímu motoru pod 20 °C a omezení koncentrace amoniaku v kondenzované vodě.

    The invention is aimed at integral one stage process of drying, partial pyrolysis and gasification of adapted biomass in up-ward, co-current arrangement of gasification medium and solid biomass (preferably wood) flow. The method of gasification is based on grate-less arrangement and has advantage in uniform upper level of ascending biomass/char, in reduction of gas bypass and short circuit flows, in attaining lower heating value of the producer gas over 5 MJ/Nm3, in condensation temperature of tar compounds in producer gas below 20 oC and in limitation of ammonia concentration in condensing water from the gas.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0210880

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.