Počet záznamů: 1
Metodika stanovení vlivu osmotického stresu na fyziologický stav pivovarských kvasinek a průběh hlavního kvašení
- 1.0377897 - MBÚ 2013 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
Sigler, Karel - Matoulková, D. - Kosař, K.
Metodika stanovení vlivu osmotického stresu na fyziologický stav pivovarských kvasinek a průběh hlavního kvašení.
[A method for determining the effect of osmotic stress on the physiological state of brewer´s yeast and the course of main fermentation.]
Interní kód: 1M0570/MBU/1/2012 ; 2012
Technické parametry: Optimalizace HGB procesu
Ekonomické parametry: Zlepšení vlastností produkčních kmenů pivovarských kvasinek
Certifikační orgán: Mze, Úsek potravinářských výrob – Úřad pro potraviny, odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 17, 11705 Praha 1. Datum certifikace: 13.03.2012
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
Klíčová slova: Brewer´s yeast * HGB process * osmotic pressure
Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
www.beerresearch.cz
Metodika je určena pro laboratorní stanovení odpovědi provozních kmenů pivovarských kvasinek na osmotický stres při používání technologie HGB (high gravity brewing). Metodika je určena pro pivovarské laboratoře s dobrým instrumentálním zázemím, jejichž náplní je charakterizace provozních kmenů pivovarských kvasinek a posouzení jejich použitelnosti pro nové technologie. Aplikace metodiky rozšíří spektrum metod používaných k popisu produkčních kmenů kvasinek
The methodology concerns a laboratory assay of the response of production strains of brewer´s yeast to high osmotic pressure common for the HGB (high gravity brewing) process. It is intended for brewery laboratories with good instrumental background, which are engaged in characterizing producrion strains and evaluating their suitability for use in new technologies. Application of the methodology extends the spectrum of methods used for the description of production yeast strains
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0209924
Počet záznamů: 1