Počet záznamů: 1  

Úletové rychlosti částic vápencového kalcinátu z fluidní vrstvy

  1. 1.
    0376078 - ÚCHP 2013 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Hartman, Miloslav - Trnka, Otakar - Svoboda, Karel - Pohořelý, Michael
    Úletové rychlosti částic vápencového kalcinátu z fluidní vrstvy.
    [Entrainment Velocities of Calcined Limestone Particles from Fluidized Bed.]
    Chemické listy. Roč. 106, č. 4 (2012), s. 303-306. ISSN 0009-2770. E-ISSN 1213-7103
    Grant CEP: GA AV ČR IAA400720701
    Grant ostatní: RFCS(XE) CT-2007-00005
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40720504
    Klíčová slova: fluidization * entrainment * gasification
    Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    Impakt faktor: 0.453, rok: 2012

    Ve čtvrtprovozní skleněné koloně byly změřeny úletové rychlosti kalcinátu (CaO) vysokoprocentního vápence. Navržený soubor jednoduchých regresních vztahů umožňuje přímé výpočty efektivního součinitele odporu, úletové rychlosti a / nebo průměru částic pro zájmovou rychlost plynu.

    Experimental measurements of the entrainment (terminal) velocities of high-grade limestone calcine were performed under ambient conditions. Using dried air, experimental runs were conducted with particles of mean sieve size in the range from 110 µm through 450 µm in a glass fluidization column (ID 85 mm). Thus far neglected, Abraham approach was modified and employed to regress the amassed experimental results. A set of predictive, well-founded correlations have been developed that make it possible to easily estimate the effective drag coefficient, the entrainment velocity and/or the diameter (sieve size) of rounded particles just being entrained from the fluidized bed. The proposed formulae are explicit in their form which entirely eliminates the necessity for any trial-and-error computations.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0208577

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    20120527182454.pdf0325.7 KBVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.