Počet záznamů: 1  

The oxidation of natural flavonoid quercetin

  1. 1.
    0376046 - ÚFCH JH 2013 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Sokolová, Romana - Ramešová, Šárka - Degano, I. - Hromadová, Magdaléna - Gál, Miroslav - Žabka, Ján
    The oxidation of natural flavonoid quercetin.
    Chemical Communications. Roč. 48, č. 28 (2012), s. 3433-3435. ISSN 1359-7345. E-ISSN 1364-548X
    Grant CEP: GA ČR GA203/09/1607; GA ČR GA203/08/1157
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40400503
    Klíčová slova: oxidation * natural flavonoid quercetin * electrochemistry
    Kód oboru RIV: CG - Elektrochemie
    Impakt faktor: 6.378, rok: 2012

    This study explains the controversies in the literature concerning the number of electrons involved in the oxidation of quercetin. This stems from inappropriate handling samples, which require strict anaerobic conditions. The redox potential of quercetin strongly depends on the pH and on the presence of dissociation forms in solution.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0208551

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.