Počet záznamů: 1  

Genetic transformation of barley: limiting factors

  1. 1.
    0376035 - ÚEB 2013 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Vyroubalová, Š. - Šmehilová, M. - Galuszka, P. - Ohnoutková, Ludmila
    Genetic transformation of barley: limiting factors.
    Biologia Plantarum. Roč. 55, č. 2 (2011), s. 213-224. ISSN 0006-3134. E-ISSN 1573-8264
    Grant CEP: GA ČR GD522/08/H003; GA MŠMT 1M06030
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Klíčová slova: Agrobacterium * albinism * Hordeum
    Kód oboru RIV: EB - Genetika a molekulární biologie
    Impakt faktor: 1.974, rok: 2011

    This review summarizes main difficulties involved in barley (Hordeum vulgare L.) transformation. The most commonly used procedures for genetic transformation in barley are Agrobacterium tumefaciens and particle bombardment mediated methods. While different barley cultivars are used for genetic engineering with varying sensitivity, recent improvements in regeneration and transformation techniques are described and summarized. Furthermore, some of the transformation complicating factors, in particular somaclonal variation and transgene insertion sites, are discussed in more detail.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0208543

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.