Počet záznamů: 1  

Zařízení na pěstování a komplexní zpracování řasové biomasy bohaté na polysacharidy na výrobu bioetanolu a výživového/krmivového doplňku

  1. 1.
    0375134 - MBÚ 2012 RIV CZ cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Brányik, T. - Maršálková, B. - Melzoch, K. - Brányiková, Irena - Novák, P. - Doucha, Jiří - Zachleder, Vilém
    Zařízení na pěstování a komplexní zpracování řasové biomasy bohaté na polysacharidy na výrobu bioetanolu a výživového/krmivového doplňku.
    [Device for culturing and complex utilization of biomass of alga enriched for polysaccharides for production of bioethanol and food/feed additive.]
    2011. Vlastník: Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i. - TERMIZO, a.s. Liberec - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze. Datum udělení vzoru: 31.01.2011. Číslo vzoru: 21678
    Grant CEP: GA MŠMT OE09025
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: Bioethanol * algae
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1575491&lan=cs

    Technické řešení se týká zařízení pro pěstování a zpracování biomasy jednobuněčných řas zahuštěním buněčné suspense, její mechanickou desintegrací, následnou enzymovou hydrolýzou polysacharidů na zkvasitelné sacharidy, částečnou enzymovou hydrolýzou proteinů, fermentací, destilací, rektifikací na bioetanol, zatímco nerozpustná frakce biomasy představuje vysoce kvalitní výživový/krmivový doplněk

    Technical solution concerns a device for culturing and utilization of biomass of unicellular alga by thickening of cell suspension, its mechanical disintegration, followed hydrolysis of polysaccharides into fermentable saccharides, partial enzymatic hydrolysis of proteins, fermentation, distillation, rectification to bioethanol, while unsoluble biomass fraction shoul be used as high quality food/feed additive
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0207874

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.