Počet záznamů: 1  

Kostní dlaha na bázi polysiloxanu a R-skla s protlačovanými otvory pro kortikální šrouby: a) dlaha s křížením vláken 45/45°; b) dlaha s křížením vláken 0/90°

  1. 1.
    0338173 - ÚSMH 2010 RIV CZ cze L - Prototyp, funkční vzorek
    Balík, Karel - Suchý, Tomáš - Černý, Martin - Sucharda, Zbyněk - Sochor, M.
    Kostní dlaha na bázi polysiloxanu a R-skla s protlačovanými otvory pro kortikální šrouby: a) dlaha s křížením vláken 45/45°; b) dlaha s křížením vláken 0/90°.
    [Bone plates based on polysiloxane and R-glass with broached holes for cortical screws: a) plate with crossing of bundles 45/45°; b) plate with crossing of bundles 0/90°.]
    Interní kód: 121053-P09-2006.02 ; 2006
    Technické parametry: Kompozitní dlaha s protlačovanými otvory pro kortikální šrouby, dva typy křížení vláken, váha cca 100 g
    Ekonomické parametry: Snížení rizika reoperace. Snížení výrobních nákladů oproti standardně používaným dlahám
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z30460519
    Klíčová slova: bone plates * glass fibers * long bones
    Kód oboru RIV: JI - Kompozitní materiály

    Kompozitní kostní dlaha na bázi R-skla a polysiloxanové matrice pro léčbu zlomenin dlouhých kostí. Křížení vláken u dlahy je buď 45/45° nebo 0/90°. Obě kostní dlahy se vyznačují mechanickými vlastnostmi srovnatelnými s lidskou kostí, umožňující vhodný přenos zatížení a více fyziologický proces hojení.

    Composite bone plates based on R-glass and polysiloxane matrix, differing in fiber orientation, for treatment of long bones fractures. The fibers of the first are oriented 45/45° with respect to the longitudinal axis of the plate, the second 0/90° with respect to the longitudinal axis of the plate. Both plates show mechanical properties comparable with that of human bone, that should enable sufficient load transfer and more physiological process of healing.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0182016

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.