Počet záznamů: 1  

Empirical Low State Energies from Temperature Analysis of Cooled Cell and Supersonic Jet Spectra

  1. 1.
    0336785 - ÚFCH JH 2010 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Mašát, M. - Votava, Ondřej
    Empirical Low State Energies from Temperature Analysis of Cooled Cell and Supersonic Jet Spectra.
    [Získávání empirických energií základních stavů pomocí teplotní analýzy spekter z dusíkem chlazené kyvety a superosonické trysky.]
    Proceedings of Contributed Papers. Praha: MATFYZPRESS, 2007, s. 243-249. ISBN 978-80-7378-066-1.
    [WDS´08. Prague (CZ), 03.06.2009-06.06.2009]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40400503
    Klíčová slova: physical chemistry * supersonic radical sources
    Kód oboru RIV: CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

    In this paper we presented a method for determination the lower state energies, and hence the rotational quantum number, in the overtone spectra of methane (the Icosad polyad, between 7076 to 7291 cm-1). The method explores the temperature dependence of rovibrational transition intensities. In the first part of this report this approach is used with spectra measured at a) 81 K in liquid nitrogen cooled cell [Kassi et al., 2008] and b) 25 K in supersonic jet expansion. In the second part we demonstrate how the temperature-dependent line intensities can be directly extracted from the pulsed supersonic expansion experiment.

    V tomto článku představujeme metodu pro určování energií spodních stavů a tedy též rotačních kvantových čísel v overtonových spektrech metanu (oblast icosády, mezi 7076 a 7291cm-1). Tato metoda využívá teplotní závislosti intenzit rovibračních spektrálních přechodů. V první části tohoto příspěvku je tento přístup aplikován na spektra naměřená a) v dusíkem chlazené kyvetě při 81K a b) v supersonické trysce. V druhé části ukazujeme, jak mohou být teplotně závislé intenzity získány přímo z experimentálních dat naměřených v pulsní supersonické expanzi.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0180943

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.