Počet záznamů: 1  

The Influence of Organic Modifier in a Commercially Available Organoclay on the Intercalation Process

  1. 1.
    0334240 - ÚCHP 2010 IN eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Duchek, P. - Šabata, Stanislav - Křenek, T.
    The Influence of Organic Modifier in a Commercially Available Organoclay on the Intercalation Process.
    [Vliv organických modifikátorů na komerčně dostupné organojíly při interkalaci.]
    Book of Abstracts. -: -, 2009, s. 344. ISBN N.
    [International Conference on Advanced Nanomaterials and Nanotechnology ICANN 2009. Guwahati (IN), 09.12.2009-11.12.2009]
    Grant CEP: GA AV ČR(CZ) IAAX08240901
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40720504
    Klíčová slova: montmorillonite * benzylalkydimethylammonium chloride * intercalation
    Kód oboru RIV: CC - Organická chemie

    Two commercially available montmorillonite clays ( Cloisite®-Na, Bentonite for water systems) were intercalated with a mixture of benzyalkyldimethylammonium chlorides based on the coconut oil (alkyl = C10 - C16 mainly). Results of XRD analyses indicated a dramatic increase of the basal spacing value (d001) of organically premodified Bentonite for water systems compared to the pure sodium montmorillonite. The structure of resulting intercalates is discussed with support of some IR, XRF, and thermal analyses measured data

    Dva komerčně dostupné montmorilonity ( Cloisite®-Na, Bentonite pro vodní systémy ) byly interkalovány směsí benzyalkyldimethylammonium chloridu z kokosového oleje obsahujícím především ( C10 - C16). Výsledky rentgenové difrakční analýzy ukazují značný nárůst mezivrsté vzdálenosti (d001) u organicky předupraveného bentonitu pro vodní systémy v porovnání s čistým sodným montmorilonitem. Struktura získaných interkalátů je diskutována na základě dalších analýz (IČ, XRF a termální analýzy).
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0179027

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.