Počet záznamů: 1  

Mikroreologie emulgovaných tuků

  1. 1.
    0332463 - ÚH 2010 SK cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Štern, Petr - Pokorný, J.
    Mikroreologie emulgovaných tuků.
    [Microrheology of emulsified fats.]
    Zborník prednášok z XLVII. medzinárodnej konferencie z technológie a analytiky tukov. Bratislava: Palma Group, 2009, s. 160-162. ISBN 987-80-227-3097-6.
    [Medzinárodná konferencia z technológie a analytiky tukov /47./. Tatranská Lomnica (SK), 20.05.2009-22.05.2009]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: rheology * emulsified fats * RheoScope1 * microscopic structure
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin

    Emulgované tuky jsou z hlediska reologie tixotropní viskoplastické látky. Pomocí rotačního reometru RheoScope 1 (reometr+mikroskop) lze velmi přesně stanovit a zobrazit mez toku, orientaci částic emulze při smykovém namáhání a stabilitu emulze.

    Emulsified fats are from the point of view of rheology thixotropic vicoplastic bodies. With the use of rotational rheometer RheoScope 1 (rheometer+microscope) it is possible determinated and visualised the yield value, the orientation of emulsion particles by shear stress and emulsion stability.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177716

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.