Počet záznamů: 1  

Boršice (k. ú. Boršice u Buchlovic, okr. Uherské Hradiště)

  1. 1.
    0331847 - ARÚB 2010 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Škrdla, Petr - Nývltová Fišáková, Miriam - Nývlt, D. - Vlačiky, M. - Roszková, A. - Hladilová, Š.
    Boršice (k. ú. Boršice u Buchlovic, okr. Uherské Hradiště).
    [Boršice (Boršice u Buchlovic, Uherské Hradiště).]
    Přehled výzkumů. Roč. 49, 1-2 (2008), s. 219-225. ISSN 1211-7250
    Grant CEP: GA ČR GA404/05/0305; GA AV ČR KJB800010701
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z80010507
    Klíčová slova: Gravettian * Pleistocéne * Vertebrate Paleontology * Cemetum analysis
    Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie

    V roce 2007 byl proveden pokračující výzkum na lokalitě. Sonda B15 navázala na sondu B13 z předchozího výzkumného roku. V sondě B15 kulturní vrstva není rozdělena ve dva horizonty jak to bylo v sondě B13. Sonda poskytla hojny archeologický, osteologický materiál, okr a vypálené hrudky hlíny se zachovanými otisky papilárních linií. Podle analýzy přírůstku cementu zubů bylo zjištěno, že zvířata byla ulovena od jara do podzimu.

    In 2007 we continued the excavation of the site by excavating trench B15, which is adjacent to the next vineyard row above trench B13, excavated in 2006. We also duga series of small trenches in order to relocate Klíma’s trench A, excavated in 1964. Unlike the superposition of two cultural horizons documented in trench B13, in trench B15, only one cultural layer was encountered. It was rich in archeological materiál yielding a number of stone artifacts, osteological material, isolated red ochre lumps, and baked clay lumps, some with preserved imprints.This is a preliminary report, but after the 2008 excavation is completed by excavating the remaining section between B13 and B15, we will publish a full, detailed report of the 2006–2008 seasons.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177256

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.