Počet záznamů: 1  

Aerosol Particles in the Baroque Library Hall of the National Library in Prague

  1. 1.
    0329476 - ÚCHP 2010 DE eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Džumbová, Lucie - Smolík, Jiří
    Aerosol Particles in the Baroque Library Hall of the National Library in Prague.
    [Aerosolové částice v Barokním knihovním sále Národní knihovny v Praze.]
    Program and Abstracts. -: -, 2009, T108A10.
    [European Aerosol Conference 2009. Karlsruhe (DE), 06.09.2009-11.09.2009]
    Grant CEP: GA ČR GA101/07/1361; GA MŠMT OC09049
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40720504
    Klíčová slova: particulate matter * indoor air quality
    Kód oboru RIV: CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

    Measurement was performed during 10 days’ intensive campaign. Aerodynamic Particle Sizer was used for measurement of particle number size distribution. Sightseeing tours took place every day from 10 a.m. till 7 p.m.; from Monday till Thursday the tours started every hour and from Friday to Sunday every half-hour. Influence of visitors on the aerosol concentration in Baroque library hall was determined by comparing of average concentration measured during non-visiting hours and mean value obtained during visiting hours. Aerosol concentration was at an average 6 times higher during visiting hours than during non-visiting hours.

    Měření byla prováděna během 10-ti denní kampaně, kdy byla měřena velikostní distribuce počtu částic pomocí třídiče APS. Prohlídky sálu probíhaly každý den od 10:00 do 19:00; od pondělí do čtvrtka začínaly každou hodinu a od pátku do neděle každou půlhodinu. Vliv návštěvníků na koncentrace aerosolu v Barokním sále byl zjišťován srovnáním průměrné koncentrace naměřené v době bez prohlídek a průměrné koncentrace naměřené v době prohlídek. Koncentrace aerosolu byla v průměru 6x vyšší během doby prohlídek.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0175500

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.