Počet záznamů: 1  

Antioxidant Activity of Wines and Related Matters Studied by EPR Spectroscopy

  1. 1.
    0328386 - ÚVGZ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Stopka, Pavel - Křížová, Jana - Vrchotová, Naděžda - Bábíková, P. - Tříska, Jan - Balík, J. - Kyseláková, M.
    Antioxidant Activity of Wines and Related Matters Studied by EPR Spectroscopy.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, special (2008), s. 49-54. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
    [Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA305/07/0242; GA ČR(CZ) GA525/06/1757; GA ČR(CZ) GA104/08/0758
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520; CEZ:AV0Z40320502
    Klíčová slova: antioxidant activity * EPR * wine * vine grape * vine leaf * yeast sediment
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.472, rok: 2008

    Antioxidant activity and free radicals were studied in various parts of Vitis vinifera plant in vivo and in wines using EPR spectroscopy. Determination of antioxidant activity of experimental samples by EPR method was based on measuring the changes of EPR spectrum of stable nitroxide radicals as a result of their interaction with antioxidants.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174713

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.