Počet záznamů: 1  

Onset and stability of gas hydrates under permafrost in an environment of surface climatic change - past and future

  1. 1.
    0323027 - GFÚ 2009 RIV CA eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Majorowicz, J. A. - Osadetz, K. - Šafanda, Jan
    Onset and stability of gas hydrates under permafrost in an environment of surface climatic change - past and future.
    [Vznik a stabilita plynového hydrátu pod permafrostem v čase klimatické změny - minulost a budoucnost.]
    Proceedings of the 6th International Conference on Gas Hydrates (ICGH 2008). Vancouver: University of British Columbia, 2008, s. 1-14.
    [International Conference on Gas Hydrates /6./. Vancouver (CA), 06.07.2008-10.07.2008]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z30120515
    Klíčová slova: gas hydrates * gas hydrate stability * past and future climate change * ICHG
    Kód oboru RIV: DC - Seismologie, vulkanologie a struktura Země
    https://circle.ubc.ca/handle/2429/1022

    Modeling of the onset of permafrost formation and succeeding gas hydrate formation in the changing surface temperature environment has been done for the Beaufort-Mackenzie Basin (BMB). Numerical 1D modeling is constrained by deep heat flow from deep well bottom hole temperatures, deep conductivity, present permafrost thickness and thickness of Type I gas hydrates. Latent heat effects were applied to the model for the entire ice bearing permafrost and Type I hydrate intervals.

    Pomocí matematického modelování byl simulován vznik permafrostu a následně i plynového hydrátu a jejich reakce na měnící se povrchovou teplotu v pánvi Beaufort-Mackenzie. Při sestavení jednorozměrného matematického modelu byl vzat v úvahu hlubinný tepelný tok, rozložení tepelné vodivosti s hloubkou a současná mocnost permafrostu a plynového hydrátu. Uvažovány byly rovněž i vlivy latentního tepla.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0171109

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.