Počet záznamů: 1  

Rheological and Sensory Properties of Salad Dressings

  1. 1.
    0319506 - ÚH 2009 SK eng A - Abstrakt
    Štern, Petr - Morávková, T. - Šedivá, A. - Panovská, Z. - Pokorný, J.
    Rheological and Sensory Properties of Salad Dressings.
    [Reologické a sensorické vlastnosti salátových dresinků.]
    Proceedings of the 35th International Conference of SSCHE. Bratislava: Slovak society of chemical engineering, 2008. s. 189-189. ISBN 978-80-227-2903-1.
    [International Conference of SSCHE /35./. 26.05.2008-30.05.2008, Tatranské Matliare]
    Grant CEP: GA AV ČR IAA2060404
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: psychorheology * food dressing * rheological analysis * sensory analysis
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin

    Five type of dressings were studied. Psychorheological relations were very rare. Different dressings behave differently, so that a generalization of relationships is possible only in special cases, for instance between thixotropy and viscosity perceived after ingesting the sample in the mouth or between thixotropy and flavour.

    Bylo studováno pět typů dresinků. Psychoreologické závislosti byly velmi ojedinělé, protože mezi jednotlivými dresinky byly zjištěny rozdílné vztahy, takže jejich zobecnění je možné pouze v určitých případech, např. mezi tixotropií a viskozitou při vložení do úst nebo mezi tixotropií a chutí.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0168630

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.