Počet záznamů: 1  

Can centrifugation affect the morphology of polyethylene wear debris ?

  1. 1.
    0315577 - ÚMCH 2009 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Zolotarevova, E. - Fejfarková, Z. - Entlicher, G. - Lapčíková, Monika - Šlouf, Miroslav - Pokorný, D. - Sosna, A.
    Can centrifugation affect the morphology of polyethylene wear debris ?
    [Může centrifugace ovlivnit morfologii polyethylenových otěrových částic?]
    Wear. Roč. 265, 11-12 (2008), s. 1914-1917. ISSN 0043-1648. E-ISSN 1873-2577
    Grant CEP: GA MŠMT 2B06096
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: polyethyelene wear particles * total joint replacement * centrifugation
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
    Impakt faktor: 1.509, rok: 2008

    It was suggested that centrifugation using during isolation may affect the morphology of ultra high molecular weight polyethylene wear particles isolated from periprosthetic tissues. In order to investigate this problem, several sets of in vivo polyethylene wear particles were isolated without centrifugation in the same way. The spontaneous flotation and three different centrifugation speeds were used in the final isolation step. The morphology of the wear particles was assessed by image analysis of SEM micrographs. Centrifugation speeds up to 105,000 g had no effect on observed parameters of the wear particles.

    Předpokládalo se, že centrifugace používaná v průběhu izolace UHMWPE otěrových částic z tkáně může ovlivnit jejich morfologii. Pro rozřešení tohoto problému byly z několika sad tkání izolovány otěrové částice stejným způsobem bez centrifugace. Na závěr byla použita spontánní flotace a tři různé centrifugační rychlosti. Morfologie otěrových částic byla vyhodnocena obrazovou analýzou SEM mikrofotografií. Centrifugační rychlost větší než 105 000 g neovlivnila parametry otěrových částic.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0165740

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.