Počet záznamů: 1  

Crystallite size and sinterability of tungsten

  1. 1.
    0315382 - ÚFP 2009 RIV CZ eng K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Brožek, Vlastimil - Maixner, J. - Domlátil, J. - Janča, J. - Eliáš, M.
    Crystallite size and sinterability of tungsten.
    [Krystalinita a slinovatelnost wolframu.]
    Proceedings of the 18th Joint seminar Development of materials science in research and education. Praha: Czechoslovak association for crystal growth, 2008 - (Nitsch, K.; Rodová, M.), s. 12-13. ISBN 978-80-254-0864-3.
    [Joint seminar Development of materials science in research and education/18th./. Hnanice (CZ), 02.09.2008-05.09.2008]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20430508
    Klíčová slova: Sintering activity * tungsten * plasmachemical reduction * hydrogen plasma * crystallite size
    Kód oboru RIV: BL - Fyzika plazmatu a výboje v plynech

    Sintering activity of tungsten powders of various origin was tested by modified technique according Agte. The size of crystallites calculated according to Scherrer formula corresponds with density values detected by Mercury porosimetry. Tungsten poder obtained by reduction of tungstates in hydrogen plasma can be recovered to 93 % of theoretical density at the temperature 1350°C. Next increase of the density needs simultaneous application of high pressure. By the BELT technique 95 % density was reached, by plasma spheroidization up to 98 %.

    Slinovací aktivita wolframových prášků různé provenience byla testována modifikovanou metodou dle Agteho.Velikost krystalitů, vypočtená ze |Scherrerovy rovnice, koresponduje s hodnotami hustot, měřenými rtutovou porozimetrií. Wolframový prášek získaný redukcí wolframanů ve vodíkovém plazmatu lze konsolidovat na 93 % teoretické hustoty již při teplotě 1350°C, další zvyšování hustoty vyžaduje současnou aplikaci vysokých tlaků. Metodou BELT bylo dosaženo hustoty 95 %, u plazmové sferoidizace až 98 %.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0165596

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.