Počet záznamů: 1  

Liquid-Liquid Equilibrium in Binary System 1-Butyl-3-Methylimidazolium Hexafluorophosphate + Water. Experiment and Data Correlation

  1. 1.
    0313371 - ÚCHP 2009 RIV TR eng J - Článek v odborném periodiku
    Bendová, Magdalena - Wagner, Zdeněk - Moučka, M.
    Liquid-Liquid Equilibrium in Binary System 1-Butyl-3-Methylimidazolium Hexafluorophosphate + Water. Experiment and Data Correlation.
    [Rovnováha kapalina-kapalina v binárním systému 1-butyl-3-methylimidazolium hexafluorofosfát + voda. Experiment a korelace dat.]
    International Journal of Thermodynamics. Roč. 11, č. 3 (2008), s. 109-114. ISSN 1301-9724
    Grant CEP: GA ČR GP104/06/P066; GA ČR GA104/07/0444
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40720504
    Klíčová slova: ionic liquids * liquid-liquid equilibrium * data correlation
    Kód oboru RIV: CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

    Experimental liquid-liquid equilibrium in the binary system 1-butyl-3-methylimidazolium hexafluorophosphate (abbr. [bmim][PF6]) + water was investigated and the results were compared with literature values. Quantitative comparison of the individual datasets was carried out by correlating the measurements and literature data by the modified Flory-Huggins equation and a molecular-thermodynamic lattice model proposed by Qin and Prausnitz. Gnostic regression was used to fit the models to these data.

    Byla měřena experimentální rovnováha kapalina kapalina v systému 1-butyl-3-methylimidazolium hexafluorofosfát (zkr. [bmim][PF6]) + voda. Získané výsledky byly porovnány s literárními hodnotami. Kvantitativní porovnání souborů dat bylo provedeno korelací naměřených a literárních dat modifikovanou Floryho-Hugginsovou rovnicí a molekulárně termodynamickým mřížkovým modelem podle Qina a Prausnitze. K optimalizaci parametrů použitých modelů byla použita gnostická regrese.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0164213

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.