Počet záznamů: 1  

Acoustic Method of the Cheese Ripening Avaluation

  1. 1.
    0312454 - ÚT 2009 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Severa, L. - Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Dvořáková, Pavla - Buchar, J.
    Acoustic Method of the Cheese Ripening Avaluation.
    [Zrání sýrů sledované pomocí akustických metod.]
    25th Danubia-Adria Symposium on Advances in Experimental Mechanics. Praha: ČVUT Praha, 2008 - (Daniel, M.; Holý, S.; Růžička, M.), s. 235-236. 1. ISBN 978-80-01-04162-8.
    [Symposium on Advances in Experimental Mechanics /25./. České Budějovice, Český Krumlov (CZ), 24.09.2008-27.09.2008]
    Grant CEP: GA AV ČR IAA201990701
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20760514
    Klíčová slova: cheese ripening * Edam maturity * acoustic impulse-response technique
    Kód oboru RIV: BI - Akustika a kmity

    The objective of this study consists in the assessement the suitability of using the acoustic impulse-response technique to evaluate Edam cheese texture and maturity. The acoustic response - history of the surface displacement and the surface velocities were detected by the double-channel laser-vibrometer. The history of the impact force has been also recorded. The non-destructive impact tests could be useful for predicting cheese ripening.

    Cílem studie je použití akustických vln pro vyhodnocení stupně zralosti sýra zn. Eidam. Při diagnostice zralosti je použita dvoukanálová laser-vibrometrie, pomocí níž jsou detekovány historie posuvů a rychlostí v bodech povrchu sýra, který je při experimentech rázově zatěžován. Historie rázové síly je snímána tenzometricky. Ukázalo se, že při posuzování zralosti sýra je tato metoda perspektivní.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0163518

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.