Počet záznamů: 1  

Isolation and characterization of chitosans from edible mushrooms

  1. 1.
    0310859 - ÚMCH 2009 RIV ZA eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Beran, M. - Urban, M. - Adámek, L. - Spěváček, Jiří
    Isolation and characterization of chitosans from edible mushrooms.
    [Isolace a charakterizace chitosanů z jedlých hub.]
    Proceedings. Pretoria: South African Mushroom Farmers Association, 2008, s. 1-5. ISBN 978-0-620-40808-0.
    [Congress of the International Society for Mushroom Science /17./. Cape Town (ZA), 20.05.2008-24.05.2008]
    Grant ostatní: Ministry of Science, Education and Sport(CZ) 2B06173
    Program: 2B
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: mushrooms * chitosans * isolation
    Kód oboru RIV: JI - Kompozitní materiály

    Chitosans and glucans have been extracted from edible mushrooms, such as Pleurotus ostreatus, Agaricus hortensis and Lycoperdon perlatum, using successive alkali and acidic extraction or direct acidic extraction. Solid-state 13C NMR and infrared spectroscopies were used for their structural characterization.

    Chitosany a glukany byly extrahovány z jedlých hub, jako je Pleurotus ostreatus, Agaricus hortensis and Lycoperdon perlatum, pomocí po sobě jdoucí alkalické a acidické extrakce či přímé acidické extrakce. K jejich strukturní charakterizaci byla užita 13C NMR spektroskopie pevného stavu a infračervená spektroskopie.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0162606

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.