Počet záznamů: 1  

Resveratrol and its derivatives prepared by new synthetic approach

  1. 1.
    0310076 - ÚOCHB 2009 RIV ES eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Šmidrkal, J. - Filip, V. - Vokáč, Karel - Harmatha, Juraj
    Resveratrol and its derivatives prepared by new synthetic approach.
    [Resveratrol a jeho deriváty připravené novým syntetickým postupem.]
    24th International Conference on Polyphenols. Polyphenols Communications 2008. Vol. 1. Salamanca: -, 2008 - (Escribano-Bailón, M.; González-Manzano, S.), s. 251-252. ISBN 978-84-691-4333-9.
    [Polyphenols Communications 2008. International Conference on Polyphenols /24./. Salamanca (ES), 08.07.2008-11.07.2008]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA203/07/1227
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40550506
    Klíčová slova: resveratrol * phytoalexin * Vitis vinifera
    Kód oboru RIV: CC - Organická chemie

    Resveratrol is a phytoalexin found in various plant species, mainly in grapevine (Vitis vinifera), as well as in wines prepared from the resveratrol-containing grapevines. It belongs now to the most intensively studied biologically active compounds. This exceptional interest induced our attempt to prepare it in a synthetic way, in our approach were largely obtained structurally related methoxystilbenes. The method is suitable for preparing resveratrol derivatives in a large amount.

    Resveratrol je fytoalexin nacházející se v různých druzích rostlin, hlavně v révě vinné (Vitis vinifera), jakož i ve vínech vyrobených z rév obsahujících resveratrol. Nyní je jednou z nejintenzívněji bádaných biologicky aktivních látek. Tento zvláštní zájem podnítil naše úsilí připravit ho synteticky, v našem přístupu pak převážně za vzniku strukturně příbuzných metoxystilbenů. Způsob naši přípravy je vhodný pro přípravu resveratrolových derivátů ve velkém množství.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0162044

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.