Počet záznamů: 1  

Native, denatured and reduced BSA enhancement of chronopotentiometric peak H by guanidinium chloride

  1. 1.
    0309822 - BFÚ 2009 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Ostatná, Veronika - Paleček, Emil
    Native, denatured and reduced BSA enhancement of chronopotentiometric peak H by guanidinium chloride.
    [Nativní, denaturovaný a redukovaný BSA. Zvýraznění chronopotenciometrického píku H guanidinium chloridem.]
    Electrochimica acta. Roč. 53, č. 11 (2008), s. 4014-4021. ISSN 0013-4686. E-ISSN 1873-3859
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA301/07/0490; GA ČR(CZ) GP202/07/P497; GA AV ČR(CZ) IAA500040513; GA MŠMT(CZ) LC06035
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50040507; CEZ:AV0Z50040702
    Klíčová slova: constant current chronopotentiometry * protein denaturation * guanidinium chloride
    Kód oboru RIV: AQ - Bezpečnost a ochrana zdraví, člověk-stroj
    Impakt faktor: 3.078, rok: 2008

    It was shown that using constant current chronopotentiometric stripping peak H, minute amounts of denatured and reduced bovine serum albumin (BSA) can be easily discriminated from native BSA. Peak H, which is due to catalytic hydrogen evolution, is greatly enhanced in the presence of non-denaturing concentrations of guanidinium chloride. The course of BSA reduction and denaturation can be followed and traces of the damaged protein can be detected in native BSA samples.

    Bylo zjištěno, že pomocí píku H při chronopotenciometrii konstantním proudem minimální množství denaturovaného a redukovaného hovězího serumalbuminu (BSA) mohou být snadno odlišena od nativního BSA. Pík H, za který je odpovědné katalytické vylučování vodíku, je silně zvýšen v přítomnost nedenaturačních koncentrací guanidinium chloridu. Průběh redukce a denaturace BSA lze sledovat a stopy poškozeného proteinu mohou být detekovány ve vzorcích nativního BSA.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0161855

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.