Počet záznamů: 1  

Magnetic ovalbumin and egg white aggregates as affinity adsorbents for lectins separation

  1. 1.
    0309615 - ÚVGZ 2009 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Maděrová, Zdeňka - Šafaříková, Miroslava - Šafařík, Ivo
    Magnetic ovalbumin and egg white aggregates as affinity adsorbents for lectins separation.
    [Magnetické agregáty ovalbuminu a vaječného bílku jako afinitní sorbenty pro separaci lektinů.]
    Biochemical Engineering Journal. Roč. 40, - (2008), s. 542-545. ISSN 1369-703X. E-ISSN 1873-295X
    Grant CEP: GA MŠMT OC 157; GA MPO 2A-1TP1/094
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: egg white * lectins * magnetic protein aggregates
    Kód oboru RIV: EI - Biotechnologie a bionika
    Impakt faktor: 1.889, rok: 2008

    Simple and low-cost preparation of new magnetic adsorbents from ovalbumin and egg white, based on methanol precipitation and subsequent glutaraldehyde cross-linking has been developed. These adsorbents were used for preconcentration of two plant lectins from potato (Solanum tuberosum) tubers and from wheat (Triticum spp.) germs extracts. The adsorbed lectins were eluted with diluted hydrochloric acid. The specific activities of both lectins increased approximately 30–40 times during the preconcentration process.

    Byla vyvinuta jednoduchá a levná příprava nových magnetckých adsorbentů z ovalbuminu a vaječného bílku založená na precipitaci metanolem s následným prokřížením glutaraldehydem. Adsorbenty byly použity pro zakoncentrování dvou rostliných lektinů z bramborové hlízy (Solanum tuberosum) a z pšeničného klíčku (Triticum spp.). Zachycené lektiny byly eluovány ředěnou kyselinou chlorovodíkovou. Specifická aktivita obou lektinů vzrostla v přůběhu koncentračního procesu přibližně 30 – 40krát.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0161697

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.