Počet záznamů: 1  

Isolation and characterization of microsatellites in Rattus rattus

  1. 1.
    0309431 - ÚBO 2009 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Loiseau, A. - Rahelinirina, S. - Rahalison, L. - Konečný, Adam - Duplantier, J.-M. - Brouat, C.
    Isolation and characterization of microsatellites in Rattus rattus.
    [Izolace a charakterizace mikrosatelitů u Rattus rattus.]
    Molecular Ecology Resources. Roč. 8, č. 4 (2008), s. 916-918. ISSN 1755-098X. E-ISSN 1755-0998
    Grant CEP: GA AV ČR IAA6093404
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60930519
    Klíčová slova: genetic diversity * microsatellite * Rattus rattus * Rodentia
    Kód oboru RIV: EB - Genetika a molekulární biologie

    We isolated and characterized 10 microsatellite loci in the black rat Rattus rattus (Muridae, Rodentia), a widespread invasive species largely known to cause serious problems in agriculture and human health. Polymorphism was studied in two populations, one from Madagascar and one from Senegal. It ranged from three to 12 alleles in Madagascar, and from two to five alleles in Senegal. Together with the loci previously adapted from Rattus norvegicus, this set of markers should allow the conduct of thorough studies on the genetic structure of natural populations of R. rattus.

    Izolovali a charakterizovali jsme 10 mikrosatelitových lokusů u krysy obecné, Rattus rattus (Muridae, Rodentia), široce rozšířeného invazního druhu, u něhož je známo, že působí vážné problémy v zemědělství a lidském zdraví. Polymorfizmus byl studován u dvou populací, jedné z Madagaskaru a druhé ze Senegalu. Pohyboval se v rozmezí od tří do 12 alel na Madagaskaru a od dvou do pěti alel v Senegalu. Spolu s lokusy, které byly dříve odvozeny z Rattus norvegicus, by měl tento set markerů umožnit provádět důkladné studie genetické struktury divoce žijících populací krysy obecné.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0161566

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.